ВИНАГИ ДО ВАС В НАЙ-ТРУДНИЯ МОМЕНТ
Бул. Христо Ботев 125 София, България
Денонощно:
02 931 15 55 /
0898 470 380
Раб. Време
от 08:00 до 17.00
Пон. - Нед.

Кремация

Траурен Дом Свети Лука приема за кремация починали от цялата страна, като може да осигури транспорт на тленните останки от съответното населено място.Кремирането на телата на покойниците се извършва в нови съвременни кремационни пещи.

За извършване на кремацията тялото задължително трябва да е в дървен ковчег и в него не трябва да има метални части, предмети и материали. Горивният процес в пещите е напълно автоматизиран и не позволява влизане на повече от един ковчег. След приключване на горивния процес праха се запечатва в урна.

Траурен Дом „Свети Лука“ организира ритуали във всички православни храмове, гробищни паркове и ритуални зали в София и страната.

Ние ви предлагаме безплатна и компетентна консултация за всичко свързано с транспортирането на покойния от домът му или болничното заведение, до хладилната камера за съхранение и редът при организирането на самият ритуал в София или страната. При невъзможност да посетите нашият офис, наши квалифицирани служители ще се отзоват на място за безплатна консултация по организацията на погребението и необходимите за него документи. Нашата траурна агенция ще ви осигури траурни аксесоари, ковчези за кремация – обикновени и луксозни, драперии, покров, кръст за урнополагането ако ще бъде в гроб, венци с лента със съболезнования, цветя за кремация, помен, траурна жалейка, траурни ленти, траурни шалове, портретни снимки, кетеринг, жито, питка, червено вино, сервиз, свещи; изработва некролози -цветни и чернобели.

За ваше удобство траурен дом „Свети Лука“ разполага денонощно с лекар за издаване на съобщение за смърт въз основа на което се съставя АКТ за смърт.

Какви са необходимите документи за извършване на кремация?

  • Препис-извлечение от АКТ за смърт.
  • Талон за кремация (разрешително) от лекаря, констатирал смъртта, с който декларира, че не намира данни за насилствена смърт и разрешава тялото да бъде кремирано.
  • Декларация от най-близък наследник в низходящ ред по права линия за желание за извършване на кремация и копие на документа за самоличност на починалото лице. Родствената връзка задължително се удостоверява с представяне на оригинален документ за родствена връзка, акт за брак, свидетелство за раждане или удостоверение за наследници.

Къде може да бъде погребана урната с праха на покойника?

Урната с праха на покойника може да бъде положена в стар семеен гроб или в урнова ниша във всяко едно гробище на територията на страната. Може близките да  я взвмат в дома си или да я транспортират извън страната като спазят съответните изисквания на държавата в която ще бъде транспортирана урната.

  • Полагането на урна на територията на гробищните паркове в София се извършва от служители на ОП „Гробищни паркове“ в присъствие на близките на покойния, след като гробищната администрация е разрешила право на ползване на гробното място/урновата ниша.
  • В определените дата и час трябва да бъдете пред Дом покойник /за Централни софийски гробища/ или пред администрация/ за останалите гробищни паркове /малашевци, бакърена фабрика, Бояна, Банкя – Полето/.

 

Как протича самият ритуал?

Деня и часа за ритуала ще научите на място в нашия офис или по телефона от наш служител.

30 минути преди определения час за ритуала покойникът ще бъде изложен в Дом покойник на съответния гробищен парк.

10 минути преди ритуала покойникът се транспортира до мястото за ритуала /църквата или ритуалната зала/.

Клиентът заплаща таксата на църквата и свещи на място от самата църква. таксата на свещеника и таксата за църковния хор/ който е по желание/ се заплащат лично.

При граждански ритуал е възможно произнасяне на прощално слово от страна на близки, приятели, колеги, което трябва предварително да се съгласува с длъжностното лице, което провежда самият ритуал.

Залата за раздаване, където се събират близките след ритуала се запазва по желание за 30 минути.

Смъртният акт и останалите документи фирмата предава на клиентите при влизане в зала за раздаване.

След 10 – 15 дни от общината по местоживеене се получава удостоверение за наследници.

За 40-ия ден фирмата предлага:

5 броя БЕЗПЛАТНИ  черно – бели некролози.

При нас може да поръчате жито, питка, кетъринг за панихиди, равнение на гроб / ако е погребение/.

Дописване на имена и керамична снимка за стар гроб /ниша/ и направа на паметник за нов гроб или плоча за урнова ниша след 40-ия ден.

Ако имате въпроси позвънете на тел: 02 931 15 55 или 0898 470 380

Подкрепяме семейства

във време на тежка загуба

За вашия комфорт и удобство

Погребение

Траурен Дом Свети Лука извършва погребения във всички гробищни паркове в София и страната, както и в новият православен гробищен парк Св. Архангел Михаил в кв. Бояна.

Научете повече

Задушници и пости през 2018

Задушници

На задушница ще видите по гробищата жито, вино, сладкиши и всичко. Хората правят това, защото вярват, че в този ден душите на умрелите…

Вижте повече

Пости

Според Православието, постът изключва всякакви храни с животински произход: не само месо, но и тъй нареченото бяло блажно – мляко, млечни продукти и…

Вижте повече