ВИНАГИ ДО ВАС В НАЙ-ТРУДНИЯ МОМЕНТ
Бул. Христо Ботев 125 София, България
Денонощно:
02 931 15 55 /
0898 470 380
Раб. Време
от 08:00 до 17.00
Пон. - Нед.

Погребение

Траурен дом „Свети Лука“ извършва погребения във всички гробищни паркове в София и страната, както и в новият православен гробищен парк „Св. Архангел Михаил“ в кв. Бояна. В случай, че не разполагате със стар семеен гроб за погребение ние ще Ви осигурим безплатен нов гроб.

Ние Ви предлагаме безплатна и компетентна консултация за всичко свързано с транспортирането на покойния от домът му или болничното заведени до хладилната камера за съхранение и редът при организирането на самото погребение в София или страната. При невъзможност да посетите нашият офис, наши квалифицирани служители ще се отзоват на място за безплатна консултация по организацията на погребението и необходимите за него документи. Нашата траурна агенция ще ви осигури траурни аксесоари, ковчези за погребението – обикновени и луксозни, драперии, покров, кръст, пирамида, фенер, венци с лента със съболезнования, цветя за погребение, помен, траурна жалейка, траурни ленти, траурни шалове, портретни снимки, кетеринг, жито, питка, червено вино, сервиз, свещи; изработва некролози -цветни и чернобели.

За ваше удобство Траурен Дом Свети Лука разполага денонощно с лекар за издаване на съобщение за смърт въз основа на което се съставя АКТ за смърт.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

  •  Съобщение за смърт от личният лекар (Ако не се отзове вашият личен лекар, ние разполагаме лекар, който ще го издаде)
  • Ако вашият близък почине в болница, съобщението се издава от лекуващият лекар в съответното болнично отделение.
  • Лична карта или паспорт на починалия – ако е загубена ние ще ви съдействаме за да могат да се подготвят документите за съставянето на Акта за смърт.

За извършване на погребение в старо гробно място са необходими следните документи:

  • Квитанция за платено гробно място или служебна бележка оказваща кое е гробното място. (Ако не я намерите ние ще направим справка за да издирим вашето гробно място)
  •  Удостоверение за наследници от името на собственика на самото гробно място.
  • Ако починалият не е пряк наследник се изисква писмено съгласие от всички наследници.

Траурен дом „Свети Лука“ осигурява безплатно, нови гробни места в новият общински гробищен парк „БАНКЯ ПОЛЕТО“. Можем да осигурим и ново гробно място в новия православен гробищен парк „Св. Архангел Михаил“ кв. Бояна срещу наемане.

От съществено важно значение е приготовленията за погребението да бъдат изпълнени внимателно и точно, тъй като при тях няма възможност за повторение.

Как протича организацията и самото погребение.

След съставяне на Акта за смърт запазваме ден и час за самото погребение в зависимост от ритуалът църковен или граждански. Гражданският ритуал се заплаща на място в офис на Траурен Дом Свети Лука и протича по следният начин: близките трябва да бъдат в съответния гробищен парк 30 минути преди започването на самият ритуал, починалият е изложен в Домът на покойника, в определения час започва самият ритуал воден от ритуалчик под фона на музика, някой от близките ако иска да изнесе слово в памет на починалия трябва предварително да уведоми наш служител за да може да бъде поканен от служителя който води ритуала. В края на самия ритуал, близките минават да се простят с починалия и да изкажат своите съболезнования на най-близките. В ритуалната зала не се палят свещи. След като свърши самият ритуал се прави шествие до гроба. След самото погребение близките отиват в залата за раздаване, която наш служител предварително е подготвил по желание на близките. Запазва се за 30 минути

При църковния ритуал таксата на свещеника и църквата се заплащат на място от близките, от където се купуват и свещи за самият църковен ритуал. На място в църквата има и църковен хор който не е задължителен, но при желание на близките могат да го ползват,като неговата такса заплащат отново на място. Църковният ритуал протича по следния начин: близките трябва да бъдат в съответния гробищен парк 30 минути преди започването на самият ритуал, починалият е изложен в Домът на покойника, в определения час се прави шествие до църквата където започва църковният ритуал, в края на ритуала свещеника ще покани близките да положат своите цветя и да си вземат последно сбогом с починалия и да изкажат своите съболезнования на най близките, връща голямата свещ която се пали всеки ден по малко в дома и на 40 –ия ден догаря на гроба, прави се шествие до гроба. След самото погребение близките отиват в залата за раздаване която наш служител предварително е подготвил по желание на близките. Запазва се за 30 минути.

За 40-ия ден фирмата предлага:

5 броя БЕЗПЛАТНИ черно – бели некролози.

При нас може да поръчате свещи, жито, питка, кетеринг за панихиди, равнение на гроб, както и цялостна организация на панихидата, също и да поканим свещеник който да отслужи панихидата.
Дописване на имена и керамична снимка за стар гроб за 40 – ия ден и направа на паметник за нов гроб след 40-ия ден.

Ако имате въпроси позвънете на тел: 02 931 15 55 или 0898 470 380

Подкрепяме семейства

във време на тежка загуба

За вашия комфорт и удобство

Кремация

Траурен Дом Свети Лука приема за кремация починали от цялата страна, като може да осигури транспорт на тленните останки от съответното населено място.

Какво е кремация?

Кремирането на телата на покойниците се извършва в нови съвременни кремационни пещи. След приключване на горивния процес праха се запечатва в урна.

Научете повече

Задушници и пости през 2018

Задушници

На задушница ще видите по гробищата жито, вино, сладкиши и всичко. Хората правят това, защото вярват, че в този ден душите на умрелите…

Вижте повече

Пости

Според Православието, постът изключва всякакви храни с животински произход: не само месо, но и тъй нареченото бяло блажно – мляко, млечни продукти и…

Вижте повече